terug

Textielfabriek Aalten

Textielfabriek Aalten

Herinnering aan bloeitijd Aaltense textielindustrie

Aan de Hofstraat in Aalten staat de voormalige textielfabriek van de familie Driessen. De restanten van de fabriek herinneren aan de tijd waarin de Aaltense textielindustrie een belangrijke rol speelde in de Aaltense gemeenschap. Tussen 1930 en 1960 werkten honderden mensen in de Aaltense textielindustrie.  

De fabriek is aan het eind van de 19de eeuw gebouwd en bestaat uit meerdere gebouwen die allen een andere stijl hebben. Er werden steeds weer andere producten ontwikkeld waardoor de fabriek telkens werd uitgebreid. Naast de fabriek liggen het kantoorgebouw en de directeursvilla die in neorenaissancestijl zijn gebouwd.

De komst van de familie Driessen en hiermee de bloeiende textielindustrie zorgde voor werkgelegenheid. Ook op sociaal en cultureel gebied heeft de familie Driessen veel voor Aalten betekend. Het verenigingsleven en de kerk waren belangrijk voor de familie, maar ook de ontwikkeling van de medewerkers was belangrijk. Zij werden in de gelegenheid gesteld tot het volgen van cursussen.

Momenteel vinden restauratiewerkzaamheden van de voormalige textielfabriek plaats. De locatie krijgt een nieuwe bestemming waardoor het pand terug kan worden gebracht in de originele staat.

Info ReactiesFilm Textielindustrie Film Herbestemming Foto's Wikipedia Streetview