terug

Kleurwedstrijd Open Monumentendag

Kleurwedstrijd

Iconen en Symbolen

Elk tweede weekend van september staat de gemeente Aalten in het teken van het landelijke evenement Open Monumentendag. Monumentale panden openen hun deuren en zijn meestal gratis te bezoeken. Het Comité Open Monumentendag organiseert elk jaar activiteiten rondom het Open Monumentendag thema, waarbij het lokale erfgoed onder de aandacht wordt gebracht. Dit jaar werd 'Iconen en Symbolen' als thema gekozen.

Om de Open Monumentendag ook bij gezinnen met jonge kinderen onder de aandacht te brengen, is er dit jaar een kleurwedstrijd uitgezet. Per kern is één kenmerkend monument vertaald naar een kleurplaat. De kleurplaten zijn verspreid via VVV's, supermarkten en andere openbare gelegenheden en konden tot 5 september ingeleverd worden bij de VVV's.

De kleurplaten worden op 10 september in de Heurnse kerk tentoongesteld. Er zijn 40 kleurplaten ingeleverd, waaruit het Comité Open Monumentendag 3 winnaars gekozen heeft. De kleurplaten zijn beoordeeld op creativiteit waarbij rekening gehouden is met de leeftijd van de kunstenaar. De winnaars van de kleurwedstrijd Open Monumentendag zijn:

Camiel Boland, Aalten, 4 jaar
Willeke Sluiskes, Wierden, 9 jaar
Mirte Prinsen, Bredevoort, 11 jaar

De winnaars ontvangen een mooi prijzenpakket. Alle kleurplaten zijn op 10 september van 10.00 tot 17.00 in de Heurnse Kerk aan de Lage Heurnseweg 58, De Heurne, te bewonderen.

InfoKleurplaten